Over Otter taxatie & Advies

Blog over Otter Taxaties

Al 18 jaar is Otter Taxaties dé specialist in het uitvoeren van taxaties in Den Bosch en omgeving. Otter Taxaties staat bekend om zijn expertise en betrouwbare aanpak. Als eigenaar van Otter Taxaties biedt Jan-Michiel Otter zijn klanten een persoonlijke en professionele service. Maak in deze blog kennis met Jan-Michiel Otter.

VERTEL EENS, JAN-MICHIEL, Hoe ben jij in de vastgoedwereld terechtgekomen?

“Tot mijn 30e wist ik nog niet wat ik wilde doen. Je zou het kunnen samenvatten als twaalf ambachten en dertien ongelukken. Maar dat veranderde toen ik mijn eerste huis kocht van mijn tante. Omdat er geen makelaar bij betrokken was, ben ik zelf in de materie gedoken. Hoe regel je een koopakte? Wat houdt appartementsrecht in? Ik raakte aan de praat met een bevriende makelaar en al snel ging het balletje rollen. Ik startte aan de makelaardij opleiding in Den Haag en had goed contact met mijn toenmalige docent. Onder het genot van een kopje koffie vroeg hij mij om te komen werken bij zijn makelaarskantoor en zo geschiedde.”

Je startte als makelaar, maar hebt inmiddels jouw eigen taxatiebureau. Hoe is dit gelopen?

“Eind jaren negentig ben ik gestart als makelaar in Delft en in 2005 heb ik mijn taxatie-papieren gehaald. Op dat moment was ik zowel aan het makelen als taxeren. Daar kwam verandering in toen ik in 2006 besloot te verhuizen naar Brabant en aan de slag ging voor een landelijk taxatiebureau. Het was altijd al mijn droom om voor mezelf te beginnen. In 2008 ging die droom in vervulling.”

Waarom wilde je voor jezelf beginnen?

“Ik vind het prettig om zelf de touwtjes in handen te hebben en hecht veel waarde aan persoonlijke klantcontact. Als ZZP’er kan ik de klant de volledige aandacht geven die hij of zij verdient. Dat is belangrijk want een taxatierapport is niet een doel op zich, maar een middel dat leidt tot aankoop van dat droomhuis of die langgekoesterde verbouwing. Het is mijn taak om dit traject zo prettig mogelijk te maken en echt mee te denken met de klant.”

Is dat wat Otter Taxaties onderscheidt van andere bureaus?

“Dat denk ik wel. Het is altijd fijn om te horen dat klanten het als een fijne samenwerking hebben ervaren. Al helemaal als je jaren later opnieuw een telefoontje krijgt met de vraag of je weer een taxatie kunt uitvoeren.”

Inmiddels ben je al 20 jaar werkzaam in Brabant. Wat betekent deze regio voor jou?

“Ik heb taxaties door de hele regio gedaan. Van monumentale panden in Den Bosch tot landelijke boerderijen in Sint Michielsgestel. Ik ken deze omgeving inmiddels beter dan de regio waar ik het vak heb geleerd. Zelf woon ik in Den Bosch, een stad met zoveel bijzondere steegjes en straten. Dankzij mijn vak en jarenlange ervaring weet ik hoe deze huizen er achter de voordeur uitzien. Als taxateur zie je immers meer huizen dan een gemiddelde makelaar. Het blijft daarom fantastisch leuk om met die kennis door de stad heen te lopen.” 

Hoe zie jij de toekomst van Otter Taxaties voor je?

“Ik hoop dit nog jaren te blijven doen. Ik heb veel plezier in mijn vak en ben niet van plan om op mijn 67e dagelijks op de golfbaan te staan!” 

Dankjewel Jan-Michiel, voor het delen van jouw verhaal. Ben jij op zoek naar een erkende taxateur in Den Bosch en omgeving? Neem dan contact op via contact@ottertaxaties.nl voor meer informatie.

Otter Taxaties is een erkend taxateur

Logo NWWI grijs
Logo NRTV grijs
Logo NWWI grijs
Logo NRTV grijs